HTML

Lehet más a Jobbik?

"Be fogjuk bizonyítani, hogy lehet becsületesen is politizálni!" (Pörzse Sándor mottója a Jobbik honlapján)

Utolsó kommentek

Indavideó

Címkék

199. paragrafus (1) alkohol (1) balassagyarmat (1) bársony andrás (1) bayer zsolt (1) bicske (2) bírság (1) btk (1) cegléd (1) cigánybűnözés (1) csalás (2) czeglédi (3) czuczi jános (1) demokrata (1) dúró dóra (4) előzetes (1) emberölés (1) ep választás (1) fidesz (1) földvásárlás (1) gombos tibor (1) görögország (1) gyöngyös (3) gyűlölet (1) hegedűs tamás (1) helóta (4) hírszerző (1) hírtv (1) hódmezővásárhely (1) homoszexuális (2) honvédelmi minisztérium (1) horn gábor (1) horn kormány (1) jegyzőkönyv (1) jobbik (34) jobbik tv (1) jogosítvány (1) kádár rendszer (1) kampány (1) kampánydal (1) kampányfilm (1) kampányfinanszírozás (1) kampányfőnök (1) képviselői igazolvány (2) kerékbilincs (4) keszthely (2) király andrás (7) kiskőrös (1) kóka (1) korondi miklós (1) kovács dávid (1) lenhardt (1) leszbikus (1) lévai katalin (1) lőszer (2) maffiózók (1) magda (1) magyarok nyilai (2) magyar gárda (3) magyar hírlap (1) mandiner blog (1) március 15 (2) marihuána (2) máv (1) medgyessy (1) meleg (1) melegjogok (1) miniszterjelölt (1) morvai (1) morvai krisztina (8) mszmp (1) mszp (3) multi alarm (1) nagy ervin (1) nagy györgy jános (1) nemzetpolitika (2) nikki miller (1) nyikos lászló (1) pénisznagyobbító (2) pénzügyminiszter jelölt (1) plakát (2) plakátrongálás (1) plakátrongálók (1) pörzse (2) rihó (2) salamon (1) sneider (3) szávay istván (4) szdsz (4) szekeres imre (1) szentecky jános (1) szóvivő (2) tanácsadó (1) tatabánya (1) terézváros (1) termékmenedzser (1) tián józsef (1) transzvesztita (2) ügyész (1) ügyészség (2) új erő (2) vámospércs (1) viii. kerület (1) vona (9) Címkefelhő

Nagy Ervin: "Ez már nem az a Jobbik, amit mi alapítottunk"

zoli29 2010.03.12. 14:42

– Ha jól tudom, 2002 márciusában a Móricz Zsigmond körtéri Arany korsóban ült össze egy társaság, ott fogalmazódott meg a gondolat, hogy pártot kell csinálni a Jobbik egyetemi mozgalomból.
– Ez nemcsak legenda, hanem valóság. Ott ültünk, és ott volt Vona Gábor is. Az egyetemi mozgalom már 1999 óta működött, amelynek az elnöke kezdetben Kovács Dávid, majd én voltam.
– Igaz, hogy Vona Gábort ön ajánlotta a jobbikos vezetőtársak figyelmébe?
– Vona Gábor gyerekkori barátom Gyöngyösről, később ugyanarra az egyetemre jártunk, együtt kezdtünk mozgolódni a különféle ifjúsági szervezetekben, klubokban. Valóban én ajánlottam őt vezetőnek.

(...)

– Mi volt a cél 2002-ben?
– A Fidesz mellett egy radikális nemzeti pártot akartunk létrehozni, amelyik keresztény és nemzeti programot épít. Egy új erőt, a fiatal generáció pártját, amelynek helye volt a nemzeti oldalon. Csalódottak voltunk a tavaszi választások után a Fidesz veresége és a MIÉP kiesése miatt. Ha visszaemlékszünk azokra az időkre, a jobboldal kétharmados győzelmének víziója után óriási kudarc volt a választási eredmény. Azt gondoltuk, hogy a radikális szavazótábort nem képes megszólítani a jobbközép, de arról akkor nem volt szó, ami ma történik, hogy a Jobbik ellenségként kezeli a Fideszt. Egy pártszövetségre lett volna szükség, amely a jobbközép és a nemzeti radikálisok között köttetett volna meg.
– Ha önökön múlt volna, beléptek volna a Fidesz pártszövetségébe is?
– Nem az együttműködés formája volt kérdés, mindenképpen önálló jogi alapokon álló pártban gondolkodtunk, ami támogatja a jobboldali szövetséget. Hiszen az ellenfél az egy és ugyanaz.
– Most úgy tűnik, hogy a Jobbiknak már nem a nómenklatúra az ellenfele.
– A Jobbik ma eltéveszti a céltáblát, nem a szocialistákat és a liberálisokat támadja, hanem lassan már csak a jobbközéppel foglalkozik. Ez már nem az a Jobbik, amit mi alapítottunk, amit megálmodtunk 2002-ben, és ami 2006 végén még létezett.

(...)
 

– Igaz, hogy Vona Gábort éppen azért ajánlotta a Jobbik-vezetők figyelmébe, mert neki voltak a legjobb kapcsolatai a Fidesszel, és távolabb állt a MIÉP-től, mint a többiek?
– Igen, amikor 2006 őszén elkezdtünk gondolkodni azon, hogy ki lenne alkalmas személy a kapcsolaterősítésre, a polgári körös, korábbi Fidesz-aktivista Vona Gáborra esett a választás. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Gábort, mint barátot annak ellenére kerestük meg, hogy előtte két évig szinte egyáltalán nem vett részt a Jobbik munkájában, mert éppen a magánügyeinek élt, másfelé kereste a boldogulást, egy biztonságtechnikai cégnél.
– Ön szerint miért fordult Vona a jobbközép ellen? Meggyőződés, külső presszió, vagy taktika volt az ok?
– Tudatos szavazatszerző taktika volt, amelynek középpontjában Vona Gábor személyes karriervágya állt. Ehhez az új irányhoz sikerült támogatókat szereznie az újonnan belépők között.

(A teljes interjú elolvasható a Magyar Hírlap Online-on.)
 

Címkék: magyar hírlap fidesz jobbik kovács dávid nagy ervin vona

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas-a-jobbik.blog.hu/api/trackback/id/tr751834323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tonuz 2010.03.13. 04:07:27

Gondolom pont az ilyen aljasságai miatt nem tagja a Jobbiknak.

__Mike__ 2010.03.14. 00:12:23

Nincs ebben semmi aljasság... Megkérdezték tőle, mi volt a cél 2002-ben... Megkérdezték, h állt akkor a helyzet. Eltelt 8 év!!! 8 évig kussolt a Fidesz, tűrt, sokszor közrejátszott. Ha kérhetem, a kedves Nagy Ervint az elmúlt 8 év fejleményeiről faggassák. Ha azt mondja nekem, h úgy látja a Fidesz megtett minden tőle telhetőt, s gyakorlatilag nincs miért bírálni, mert makulátlan volt az elmúlt 8 éve, épp ezért még mindig ildomos volna a közösködés, akkor tényleg örülök neki, h nem látom viszont őt (azaz Nagy Ervint) a Jobbikban.

kuki123 2010.03.16. 11:48:47

Nekem Nagy Ervinhez csak 1 kérdésem van:

Hol volt az elmúlt 3 évben és miért a választások előtt pont 30 nappal jut eszébe beszélni, most jutott eszébe hogy 7 évvel azelőtt alapító volt és 3 éve már kilépett?
süti beállítások módosítása