HTML

Lehet más a Jobbik?

"Be fogjuk bizonyítani, hogy lehet becsületesen is politizálni!" (Pörzse Sándor mottója a Jobbik honlapján)

Utolsó kommentek

Indavideó

Címkék

199. paragrafus (1) alkohol (1) balassagyarmat (1) bársony andrás (1) bayer zsolt (1) bicske (2) bírság (1) btk (1) cegléd (1) cigánybűnözés (1) csalás (2) czeglédi (3) czuczi jános (1) demokrata (1) dúró dóra (4) előzetes (1) emberölés (1) ep választás (1) fidesz (1) földvásárlás (1) gombos tibor (1) görögország (1) gyöngyös (3) gyűlölet (1) hegedűs tamás (1) helóta (4) hírszerző (1) hírtv (1) hódmezővásárhely (1) homoszexuális (2) honvédelmi minisztérium (1) horn gábor (1) horn kormány (1) jegyzőkönyv (1) jobbik (34) jobbik tv (1) jogosítvány (1) kádár rendszer (1) kampány (1) kampánydal (1) kampányfilm (1) kampányfinanszírozás (1) kampányfőnök (1) képviselői igazolvány (2) kerékbilincs (4) keszthely (2) király andrás (7) kiskőrös (1) kóka (1) korondi miklós (1) kovács dávid (1) lenhardt (1) leszbikus (1) lévai katalin (1) lőszer (2) maffiózók (1) magda (1) magyarok nyilai (2) magyar gárda (3) magyar hírlap (1) mandiner blog (1) március 15 (2) marihuána (2) máv (1) medgyessy (1) meleg (1) melegjogok (1) miniszterjelölt (1) morvai (1) morvai krisztina (8) mszmp (1) mszp (3) multi alarm (1) nagy ervin (1) nagy györgy jános (1) nemzetpolitika (2) nikki miller (1) nyikos lászló (1) pénisznagyobbító (2) pénzügyminiszter jelölt (1) plakát (2) plakátrongálás (1) plakátrongálók (1) pörzse (2) rihó (2) salamon (1) sneider (3) szávay istván (4) szdsz (4) szekeres imre (1) szentecky jános (1) szóvivő (2) tanácsadó (1) tatabánya (1) terézváros (1) termékmenedzser (1) tián józsef (1) transzvesztita (2) ügyész (1) ügyészség (2) új erő (2) vámospércs (1) viii. kerület (1) vona (9) Címkefelhő

Fordulat a jobbikos retorikában - Pörzse már nem akar gyűlölködni

zoli29 2010.03.13. 13:58

Néhány napja meglepő fordulatnak lehettünk szem- és fültanúi Pörzse Sándor jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt, ex-Echo TV-s műsorvezető kommunikációjában.
A "radikáljobb" szubkultúra egyik ikonjának számító Pörzse, aki a március 15-i pártrendezvények körüli csiki-csuki kapcsán még MSZP-Fidesz-nagykoalíciót vízionált és a Fidesz gyáva megfutamodásáról beszélt, nem egész 1 hónapja pedig egészen odáig elment, hogy a Fideszt az MSZP-nél is "sokkal veszélyesebb" pártnak nevezte, március 12-én pénteken újdonságként ható gondolatokat osztott meg tatabányai hallgatóságával.
Azt mondta, hogy a Jobbiknak "a fideszes politikusokkal együtt" kell újjáépítenie az országot, valamint kiemelte a két párt célkitűzései közti hasonlóságokat is. Mindössze néhány nappal azután, hogy Bayer Zsoltot nyílt levélben "szarházinak" titulálta, és kijelentette, hogy ha két méternél közelebb jön hozzá, támadásnak veszi, a jobbikos politikus a tatabányai lakossági fórumon már úgy foglalt állást: "én nem akarom, sem a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem akarja, hogy az úgynevezett Fideszes és jobbikos választópolgárok közé beférkőzzön a gyűlölet", illetve: "nem szabad, hogy bárki a jobboldali emberek közé álljon".

Hogy ez a kommunikációs hajtűkanyar minek tudható be, azzal kapcsolatban csak találgatni lehet: a radikális párt vezetése talán ráébredt, hogy a Fidesszel való éles, már-már kérlelhetetlen szembenállás politikailag mégsem annyira kifizetődő, mint azt eredetileg gondolták, ezért most megpróbálnak új húrokat pengetni. (Személyesen is ismerek olyan, magát jobboldaliként pozícionáló választópolgárt, aki még 1 hónappal ezelőtt is azzal a gondolattal barátkozott, hogy április 11-én egyik vagy akár mindkettő szavazatát az "új erőnek" adja, ám Pörzse és Vona Orbán- és Fidesz-ellenes megnyilvánulásai egyáltalán nem nyerték el a tetszését, sőt kimondottan taszították, és most már egyértelműen a Fidesz mellett teszi le a voksát.)

Mindenesetre ha én Jobbik-szimpatizáns lennék, megkérdezném Pörzse Sándortól: Ezek szerint ő egy az MSZP-nél is veszélyesebb párt politikusaival együtt képzeli el Magyarország újjáépítését?
Ha pedig a Jobbik mindenképpen a jobboldali emberek közötti béke és összefogás üzenetét akarja hangoztatni, tényleg Pörzse a legalkalmasabb ember erre a feladatra?
De ez már legyen az ő bajuk!
 

Címkék: tatabánya pörzse jobbik március 15 gyűlölet bayer zsolt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetmas-a-jobbik.blog.hu/api/trackback/id/tr631836621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.16. 11:05:06

Ez a "Pörzse nem akar gyűlölködni" kitétel a jelek szerint a zsidókra nem érvényes:

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20100314_jobbik_barikd?s=hk
süti beállítások módosítása